Wijzigingen zorgverzekering 2017

laatste update zorgverzekering 2017: 06-09-2016

Op Prinsjesdag worden ook dit jaar weer alle wijzigingen van het basispakket van de zorgverzekering in 2017 bekend gemaakt. Minister Edith Schipper bepaalt ook dit jaar welke dekkingen er in het basispakket van de zorgverzekering in 2017 worden opgenomen.

Wijzigingen in zorgverzekering 2017

  • Eigen risico blijft gelijk in 2017 (€ 385)
  • Zorgtoeslag stijgt voor de laagste inkomens
  • Zenuwbehandeling sacrale neuromodulatie voorwaardelijk toegelaten tot het basispakket
  • 36 fysiotherapiebehandelingen bij etalagebenen (tweede fase)
  • Kortdurend verblijf in een zorginstelling na ontslag ziekenhuis
  • Kunsttanden worden vergoed tot aan 23 jaar (i.p.v. 18 jaar)
  • Vergoedingen zonder eigen risico worden uitgebreid

Eind vorig jaar werd bekend gemaakt dat vanaf 2017 de werelddekking uit het basispakket van de zorgverzekering zou gaan verdwijnen. Het kabinet vindt namelijk dat zorgkosten buiten de Europese Unie niet door het collectief betaald moet worden. Nu heeft Zorgverzekeraars Nederland (ZN) in een open brief naar de Tweede Kamer gevraagd om deze wijziging vanaf volgend jaar niet door te laten gaan. Naar aanleiding van een debat in de tweede kamer is vooralsnog de afschaffing van de werelddekking uitgesteld en gaat deze dus niet per 1 januari 2017 in.

Wat vindt u?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *