Fietsverzekering

fietsverzekering

Heeft u een nieuwe fiets gekocht? Dan kan het verstandig zijn om deze te verzekeren. In Nederland worden er namelijk zo’n 800.000 fietsen per jaar gestolen. Met een fietsverzekering verzekert u de kosten bij diefstal en/of schade.

Het is mogelijk om twee soorten fietsverzekeringen afsluiten: een verzekering die u alleen verzekert tegen diefstal en een verzekering waar ook schade mee wordt verzekerd.

Elektrische fietsen

De meeste verzekeraars bieden ook een fietsverzekering voor elektrische fietsen. Vaak kunt u ook pechhulp voor onderweg meeverzekeren. Simpel gezegd zijn er twee opties: Een diefstalverzekering die dekking biedt bij diefstal en een uitgebreide cascoverzekering. De cascoverzekering dekt naast diefstal ook de schade aan uw elektrische fiets. Ook verhaalsrechtsbijstand, ongevallen opzittendenverzekering én pechhulpservice zijn meestal inbegrepen bij de cascoverzekering.

Een fietsverzekering afsluiten is snel te regelen. Na het invullen van een aantal vragen ziet u direct wat voor u de drie beste verzekeringen zijn. Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

[expand title=”Lees meer” startwrap=”” endwrap=”“]

Onder schade valt alleen schade die is ontstaan door een aanrijding of bijvoorbeeld brand. Als u schade krijgt door slijtage aan de fiets, valt dit niet onder de verzekering. Houd er wel rekening mee dat u er alles aan moet doen om ervoor te zorgen dat uw fiets niet gestolen. Zet de fiets altijd op slot, geef het aan de verzekeraar door als u een nieuw slot hebt en laat uw fietssleutel alleen bijmaken door een fabrikant van uw slot.

[/expand]

Premie berekenen en/of aanvragen (elektrische) fietsverzekering 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 0 reviews