ZZP Pakket

ZZP pakket

Als ZZP’er loop je dagelijks risico’s die soms niet te overzien zijn. Bijvoorbeeld onenigheid met een opdrachtgever of schade waarvoor je aansprakelijk wordt gesteld. Als zzp’er word je niet meer beschermd door je werkgever en dus dien je alle randvoorwaarden zelf te regelen. Daarbij horen ook je verzekeringen. Wat verzeker je wel en wat verzeker je niet? Met het ZZP pakket ga je gewoon door met ondernemen. Zonder zorgen over de continuïteit van jouw bedrijf.

Alles verzekeren is niet altijd nodig. Welke wel verstandig zijn om af te sluiten is o.a. afhankelijk van het soort werk, welke branche en de risico’s die jij en je opdrachtgever lopen. Bedenk ook goed dat verzekeringen die je privé hebt afgesloten geen enkele dekking geven voor je werkzaamheden als zelfstandige.

Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven
Tijdens je werk als zzp’er kan het gebeuren dat je schade toebrengt aan derden of hun goederen. Je beschadigt bijvoorbeeld per ongeluk een kostbaar schilderij bij een klant. Voor dit soort risico’s dien je een Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB) af te sluiten. Een AVB dekt over het algemeen alleen materiële risico’s af en geen persoonlijk letsel. Een veelvoorkomende misvatting is dat de reeds bestaande particulier afgesloten aansprakelijkheidsverzekering voldoet.

Beroepsaansprakelijkheid
Bepaalde beroepsgroepen lopen een hoger risico doordat ze naast materiële schade ook vermogensschade kunnen veroorzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een accountant die een verkeerde aangifte doet of een advocaat die een verkeerd advies geeft waardoor er aanzienlijke schade voor de klant ontstaat. Voor deze beroepsgroepen is er de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Rechtsbijstandverzekering
Als je goederen of diensten levert, kan er een geschil ontstaan over de levering. Je opdrachtgever of klant kan ontevreden zijn en hij kan je bijvoorbeeld weigeren te betalen of hij stelt je aansprakelijk voor schade. Je hebt dan een advocaat nodig om alsnog je recht te halen. En advocaten zijn niet goedkoop. Een Rechtsbijstandverzekering voorkomt de risico’s dat je hoge kosten moet betalen om je recht te halen. De premie voor de rechtsbijstandverzekering verschilt per beroepsgroep en risico.

Zorgverzekering
Als zzp’er moet je je eigen zorgverzekering regelen. Als je uit loondienst komt, kun je je huidige zorgverzekering gewoon voortzetten. Het collectief van je werkgever vervalt echter. Je kunt als je officieel start als zzp’er eventueel tussentijds overstappen naar een andere zorgverzekering. Informeer naar de mogelijkheden.

Onderstaande tool geeft direct een idee welke verzekering(en) je nodig hebt voor jouw bedrijf. Wij kunnen je verder adviseren over welke verzekering het beste past en deze ook direct voor je afsluiten.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 0 reviews